CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Contraventii si Sanctiuni

ACTIVITATEA DE CONTROL

  • Personalul desemnat  pentru realizarea activităţii de control

Acţiunea  de control a valabilității și autenticității titlurilor de călătorie (bilete, abonamente, legitimații de călătorie) în mijloacele de transport în comun este realizată de către controlori.

  • Procedura activităţii de control

Formula de adresare standard către călători la începutul verificării titlurilor de călătorie este:

"Stimați călători vă rugăm să pregatiți biletele și abonamentele pentru control!"

În cazul în care există probă faptică, concretă şi reală a vinovaţiei călătorului contravenient, urmare a tuturor probelor administrate, i se va explica în mod obiectiv și civilizat încadrarea faptei în actul normativ de constatare şi stabilire a contravenției (Regulament privind efectuarea serviciilor de transport public de persoane prin curse regulate pentru unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov) precum şi posibilitatea de a achita pe loc biletul special cu suprataxă.

 

Călătorul care a săvârșit una din contravențiile prevăzute la art.64 litera a) sau b) poate face plata pe loc a jumătate din minimul amenzii prevăzut la art. 67 litera a) sau b), fără a se mai încheia proces-verbal de contravenție, organul de control urmând să elibereze un bilet special cu suprataxă, achitat în mijloacul de transport, conform Planului tarifar aprobat de către Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov. În caz de refuz, ulterior, organul de control va proceda la încheierea procesului verbal de constatare a contravenției, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament. Biletul special cu suprataxă, achitat în mijlocul de transport, este valabil pe toate liniile din Municipiul Brașov și Zona Metropolitană doar în ziua încasării, conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor de transport public de persoane prin curse regulate pentru unităţile administrativ-teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, aprobat prin H.C.L. Brașov nr. 27 din 07.12.2022, Art.1 - se aprobă începând din data de 01.02.2023.

 CONTRAVENŢII

Vezi Regulament