CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Dezbatere publica

HOP ON THE FUTURE


Dezbatere publica organizata la sediul RATBV S.A. (Str. Harmanului nr. 49), in data de 30.03.2018, ora 17.00.


Pentru a putea participa va rugam sa completati formularul de inscriere de mai jos.
Inscrierea participantilor se va face in functie de numarul de locuri disponibile si va fi confirmata prin email la adresa introdusa in formularul de inscriere.


Tematica de discutie:

1. Oportunitati de dezvoltare a transportului public din fonduri europene (POR Axa 4.1)
Se pot finanta proiecte de imbunatatire si dezvoltare a transportului public (achizitie vehicule, sisteme inteligente de transport, statii, infrastructura transport public) si a altor moduri de transport nemotorizate (piste+parcari biciclete, bike-sharing, pasaje pietonale). Nu se pot finanta masuri care urmaresc direct fluidizarea traficului autoturismelor si imbunatatirea conditiilor pentru utilizarea transportului cu autoturismele.

2. Modele de trafic posibile in Municipiul Brasov (autoturisme, transport public, moduri nemotorizate de transport)
Masurile care imbunatatesc conditiile de circulatie cu autoturismele vor conduce la o crestere tot mai mare a traficului si a emisiilor de noxe in oras.
Transportul public trebuie sa devina o alternativa atractiva pentru deplasarile urbane (sa inlocuiasca deplasarile cu autoturismul) iar locuitorii orasului trebuie sa constientizeze necesitatea schimbarii preferintelor privind modul de deplasare in interiorul orasului pentru mentinerea sanatatii si imbunatatirea calitatii vietii.

3. Oportunitatea tehnilogica a achizitiei de vehicule ecologice: transportul cu troleibuze si alte tehnologii
Transportul cu troleibuze trebuie extins pentru a deveni eficient: se pot achizitiona troleibuze noi cu supercapacitori, care pot circula si pe portiuni de traseu unde nu exista retea de contact aeriana.
Alte tipuri de vehicule ecologice eligibile prin POR - Axa 4.1 sunt: autobuze diesel-hibrid, autobuze full-electric.

4. Masuri finantabile din fonduri europene: benzi dedicate pentru autobuze/troleibuze, amenajare statii
Benzile dedicate transportului public conduc la diminuarea timpilor de calatorie (in acelasi timp se descurajeaza utilizarea autoturismelor prin reducerea nr. de benzi). Beneficiu: posibilitatea dezvoltarii unor axe de transport rapid, de mare capacitate si intervale reduse de succedare intre vehicule.
Alte masuri propuse: inlocuirea adaposturilor de calatori cu constructii moderne, care sa asigure conditii mai bune de asteptare, vizibilitate, informare a calatorilor; masuri pentru imbunatatirea conditiilor de imbarcare/debarcare in statii; terminal de transport la Gara Brasov orientat catre facilitarea intermodalitatii; resistematizare terminal Livada Postei.