CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Evenimente - R.A.T. Braşov susţine " Împreună, pentru un vis! " - concert caritabil pentru beneficiarii Asociaţiei "Copiii de cristal" - 10 Decembrie 2015

19.11.2015

R.A.T. Braşov susţine „Împreună, pentru un vis!”, concert caritabil pentru beneficiarii Asociaţiei „Copiii de Cristal”
3 foşti concurenţi de la „Vocea României” îşi unesc forţele în beneficiul copiilor şi tinerilor cu autism din cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”: Lori Ciobotaru, Petra Acker şi Ricardo Caria promit un spectacol de excepţie la Reduta, pe 10 decembrie! Spectacolul va fi completat cu momente artistice unice realizate de tineri muzicieni talentaţi ai Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” şi ai Palatului Copiilor din Braşov.
Toate fondurile care se vor strânge în urma acestui eveniment vor fi donate Asociaţiei „Copiii de Cristal” în vederea modernizării instalaţiei electrice şi dotării sediului cu surse de încălzire, întrucât copiii şi tinerii cu autism visează ca în centrul de zi, unde fac terapie specializată, să fie cald şi bine. Sediul din Str. Aurel Vlaicu nr. 26 bis este debranşat şi rece. Temperaturile din interior sunt acum apropiate celor de afară, ceea ce face foarte grea continuarea şedinţelor de terapie cu cei peste 70 de beneficiari care suferă de diverse tulburări din spectrul autismului.
Împreună, putem să ajutăm! Vă invităm, aşadar, la concertul caritabil „Împreună, pentru un vis!”. Împreună, putem transforma centrul de zi al Asociaţiei „Copiii de Cristal” într-un loc propice desfăşurării şedinţelor de terapie specializată pentru persoanele cu nevoi speciale. Beneficiarii noştri au vârste cuprinse între 2 şi 57 de ani.
„Iarna este anotimpul aşteptat cu nerăbdare de copii, nu doar pentru zăpadă dar şi pentru darurile pe care poate le vor primi cu prilejul celor două sărbători creştine: Sfântul Nicolae şi Naşterea Domnului.
Beneficiarii noştri aşteaptă anul acesta de la Moş Nicolae şi Moş Crăciun un dar mai neobişnuit: căldură şi lumină în centrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”. Nu mai este un secret pentru nimeni din Braşov că marea majoritate a beneficiarilor asociaţiei noastre provin din familii cu venituri modeste.
De aceea e nevoie de ajutor din partea comunităţii, de data aceasta pentru a reface instalaţia electrică şi pentru încălzirea centrului de zi şi a celui de terapie specializată de pe str. Aurel Vlaicu 26 bis. Aici este locul unde copiii şi tinerii îşi petrec multe ore la terapie sau socializare. Pentru mulţi dintre ei este poate singurul loc în care merg, cu excepţia propriei locuinţe.
Vă aşteptăm cu drag la spectacol, să petrecem împreună o seară minunată în compania unor artişti inimoşi, care au acceptat să cânte probono pentru copiii noştri.”, a declarat Gabriela Plopeanu, preşedintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”.
Lori Ciobotaru impresionează prin voce, energie şi naturaleţe. Deşi este foarte tânără (24 de ani), palmaresul ei muzical este deosebit, câştigând de-a lungul timpului mai multe premii la diverse festivaluri de muzică uşoară, toate având o contribuţie importantă în experienţa sa muzicală şi scenică. De anul trecut, Lori este artist Global Records, cu care a lansat două piese compuse de Carla’s Dreams, cu care lucrează de cand a început noul proiect solo. Prietena noastră, Lori, susţine cu toată inima visul Copiilor de Cristal şi promite un concert pe gustul tuturor braşovenilor.
Petra Acker, artistă cu origini săseşti din Braşov, cânta de când se ştie în cele mai diverse ansambluri şi formaţii (Canzonetta, The Others, Tzuc&Petzi), colaborând cu muzicieni de renume din ţară şi străinătate (Joel Holmes, Elly Wright, Thomas Siffling Trio, Steven Reich, Jimmy Cserkesz, Raul Kusak), experimentând cele mai diverse stiluri, de la Clasic la Soul, Funk, Stoner-Rock, Electro, Gospel, muzică africană şi multe altele. În timpul liber, predă copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani arte, germană şi muzică, fiind pasionată de aceste metode şi pe plan terapeutic. Petra a răspuns prompt invitaţiei noastre de a susţine acest concert caritabil, mai mult, ne-a ajutat cu un frumos afiş de promovare. Suntem siguri că stilul inconfundabil al Petrei vă va cuceri iremediabil.
Ricardo Caria sau „inginerul care construieşte poduri între suflete“ nu se află la primul său eveniment caritabil. De 4 ani, de când s-a dedicat trup şi suflet pasiunii sale de o viaţă - muzica - a organizat numeroase evenimente. În toti aceşti ani, alături de el s-au aflat peste 20.000 de oameni şi de foarte multe ori, evenimentele sale au fost unele caritabile. Inclusiv asociaţia noastră s-a bucurat de susţinerea lui în luna octombrie a.c. când, odată cu Turneul Naţional de Muzică Fado, Ricardo a donat o parte din încasările biletelor pentru cauza Copiilor de Cristal. Muzician şi anfitrion totodată, artistul portughez stabilit în oraşul Arad de peste 10 ani, va fi alături de noi la acest eveniment şi ne va arăta cum „muzica inimii are un alt ritm”.
Biletele poti fi cumpărate din librăriile Şt. O. Iosif (Str. Mureşenilor 14), George Coşbuc (Str. Republicii 29) şi BookCity (Coresi Shopping Resport), precum şi de la sediul Asociaţiei „Copiii de Cristal” (Str. Aurel Vlaicu 26 bis). Preţul unui bilet este de 30 lei. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul nostru, www.copiiidecristal.ro.
Mulţumim partenerilor care ne susţin: Tex FM, Transilvania Expres, Mytex.ro, Zile & Nopţi, 24 FUN, Newsbv, Mix 2 TV, Brasovul Tau, Radio Brasov, Super FM, RAT Braşov şi Reţeaua CAN BV, precum şi prietenilor noştri fără de care acest spectacol n-ar fi fost posibil: Centrul Cultural Reduta, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Palatul Copiilor Braşov, librăriile BookCity, George Coşbuc, St. O. Iosif.