CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Evenimente - Asociația "Copiii de Cristal"-Ziua Internațională de Conștientizare asupra Autismului

31.03.2016

Prieten drag,
În spirit de solidaritate și respect față de persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autismului și familiile acestora, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare asupra Autismului, 2 aprilie 2016, te invităm să iei parte la un marș de susținere. Acesta va începe la ora 10:00 și se va desfășura pe traseul Modarom – Blvd Republicii – Piața Sfatului, loc unde vom elibera baloane albastre, culoare ce poartă mesajul persoanelor cu autism.
Sprijinul comunității, precum și cel al instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniile educație, sănătate, servicii sociale, drepturile omului este foarte important în acest context pentru a transmite un mesaj de unitate.
Apelul nostru se îndreaptă către toți cei care vor să fie alături de persoanele cu TSA, prieteni, susținători, terapeuți, asistenți sociali, studenți, pensionari, psihologi, medici, cadre didactice, reprezentanți mass media. Este nevoie de prezența ta la marșul din 2 aprilie pentru a trage un semnal de alarmă asupra discriminării cu care încă se confruntă persoanele cu autism şi familiile lor. Împreună, putem deveni vocea care reprezintă interesele și drepturile copiilor noștri speciali în societate.
La fel ca și în ceilalți ani, Brașovul se alătură campaniei mondiale „Light It Up Blue”, prin iluminarea în albastru a mai multor instituţii importante din oraș în zilele de 1 – 2 aprilie și prin organizarea unor manifestări care își propun să informeze cetățenii cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu TSA și familiile acestora.
Evenimentele prilejuite cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare asupra Autismului au loc pe toată perioada lunii aprilie, în mai multe orașe din România, printre care și Brașov, iar agenda poate fi consultată pe site-ul F.E.D.R.A (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist): http://www.autismfedra.ro/
Evenimentele de pe 1 şi 2 aprilie de la Brașov sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, al Universităţii Transilvania Brașov, al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, al Asociației Studenților Mediciniști din UTBv şi al F.E.D.R.A. și poate fi consultat aici: http://www.copiiidecristal.ro/constientizam-autismul/ Te așteptăm! Poartă albastru!
Urmărește comunicarea noastră pe facebook: https://www.facebook.com/Copiii-de-Cristal-113918991956747/?ref=hl