CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Liniile 6 şi 22 îşi schimbă traseul în zona Centrului Civic

Încă o porţiune importantă, în lungime de circa 650 de metri, de reţea electrică de contact pentru troleibuze va fi dată de miercuri, 14 iulie 2021, în funcţiune, aceasta după ce RATBV a finalizat o nouă lucrare de extindere şi modernizare a reţelei ce deserveşte transportul electric în municipiul Braşov. Astfel, troleibuzele de pe liniile 1, 6 şi 31 vor putea să circule cu captatorii conectaţi la reţea şi pe porţiunea, de pe bulevardele M. Kogălniceanu şi Iuliu Maniu, cuprinsă între Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” şi intersecţia de la Aula Universităţii „Transilvania”.

Lucrarea a fost realizată de angajaţii societăţii şi a constat în relocarea unor elemente de reţea, pentru a se putea realiza încadrarea troleibuzelor în traficul rutier spre zona sediului Camerei de Comerţ şi Industrie, precum şi în înlocuirea unor console, încrucişări, piese de curbă etc. În aceste condiţii, troleibuzele Solaris ce deservesc traseele 1, 6 şi 31 vor fi mult mai bine exploatate, deoarece vor circula o perioadă mai mare conectate la reţea, fără a mai parcurge respectiva zonă cu ajutorul acumulatorilor. De asemenea, noua configuraţie a reţelei de contact pentru troleibuze elimină necesitatea operaţiunilor de captare şi decaptare, fapt de natură a preveni apariţia unor eventuale incidente sau întârzieri.

Pe cale de consecinţă, RATBV va opera de miercuri, 14 iulie 2021, modificări în ceea ce priveşte traseele liniilor 6 şi 22, după cum urmează:
- troleibuzele de pe linia 6 vor circula de la staţia „Meşotă” spre staţia „Camera de Comerţ”, iar apoi staţia „Sanitas”;
- autobuzele de pe linia 22 vor circula de la staţia „Meşotă” spre staţia „Onix”, iar apoi staţia „Sanitas”. Modificarea traseului liniei 22 are în vedere atât asigurarea mobilităţii călătorilor spre zona Griviţei – 13 Decembrie, cât şi preîntâmpinarea apariţiei unor situaţii de aglomerare a staţiei „Onix”.