CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Transformarea R.A.T. Braşov în societate comercială

Referitor la informațiile apărute în presă, referitoare la necesitatea transformării Regiei Autonome de Transport (R.A.T.) Braşov în societate comercială, vă comunicăm următoarele:

Proiectul de schimbare a statutului juridic al R.A.T. Braşov din regie autonomă în societate comercială are termen de finalizare sfârşitul acestui an. După îndeplinirea în ultima perioadă a mai multor condiţii şi rezolvarea mai multor obiective de parcurs pentru atingerea rezultatului amintit, la ora actuală este parcursă etapa de clarificare, împreună cu Primăria Municipiului Braşov, a unor aspecte legate de patrimoniul R.A.T. Braşov. Transformarea R.A.T. Braşov în societate comercială este unul dintre obiectivele fundamentale ale actualei conduceri a Regiei, acest demers fiind propus şi asumat, încă din anul 2013, prin Planul de Management şi Planul de Administrare, acest din urmă document fiind şi aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Braşov.
R.A.T. Braşov a iniţiat şi a supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Braşov Studiul de oportunitate al proiectului „Green City Braşov”, proiect ce are ca obiectiv achiziţia de autobuze electrice, troleibuze şi elemente de infrastructură, prin accesarea a 20 de milioane de euro, din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional – axa 4.1. Ca iniţiator al acestui proiect, R.A.T. Braşov înţelege importanţa şi necesitatea atingerii obiectivelor propuse, astfel că în ultimele două luni s-au parcurs mai mulţi paşi, la ora actuală fiind în derulare elaborarea documentaţiei pentru achiziţia serviciului de întocmire a Studiului de fezabilitate pentru implementarea proiectului „Green City Braşov”.
De menţionat că termenul de realizare a transformării R.A.T. Braşov în societate comercială nu va influenţa îndeplinirea obiectivelor din proiectul „Green City Braşov”. Totodată R.A.T. Braşov a solicitat consultanţilor care au întocmit Planul de mobilitate includerea proiectului „Green City Braşov” în document.